Biografie

BIOGRAFIE
"Powerblues TRIO"
Muziek & Invloeden

De band is te typeren als een stevige rockband met uitstapjes naar (traditionele) blues en southern rock. Wij noemen het Powerblues. Klassiekers als Love In Vain (Robert Johnson 1937) zijn echter ook een vast onderdeel van het programma. Variatie dus, welke wordt aangepast aan het publiek. Belangrijkste invloeden en herkenbaar in het geluid van de band zijn bluesgiganten als Rory Gallagher, Roy Buchanan, Johnny Winter. Maar ook, bij voorbeeld, de riffs van Jimmy Page (Led Zeppelin), het subtiele geluid van Paul Kossoff (the Free) en de specifieke stijl van Eddie van Halen hebben hun indruk achter gelaten in het gitaarspel van Hans. Met zulke voorbeelden is het logisch dat de band leunt op het gitaarwerk, dat een prominente plaats in het trio inneemt. Feit is, dat we de afgelopen jaren wel wat feller zijn gaan spelen. Zeker met de komst van Freddy achter de drums zijn we een powerblues trio met subtiele uitstapjes.......

 

"NEVER CRY WOLF"

Het “plezier van het optreden”: Hoewel de Engelse uitdrukking “to Cry Wolf” doet veronderstellen dat iemand met loze kreten de aandacht probeert te trekken, tracht de band het tegendeel te bewijzen door op het podium de beloftes waar te maken. Dus........NEVER CRY WOLF !!.  Altijd 120% geven en “never a dull moment”. CWG is een echte live band!! Leeftijd speelt geen rol meer als de band de planken van het toneel onder zich voelt. Interactie met het publiek en vlammen, daar gaat het om. Dat maakt elk optreden tot een feest waarin we vaak flink te keer kunnen gaan. Al te gevoelige oren moeten daardoor wel eens een stapje terug doen maar de liefhebbers houden we bij de les.

"BACK TO THE BLUES-ROOTS"
Wapenfeiten

Cry Wolf Gang is eind 2008 opgericht door drie veteranen die terug wilden naar hun blues-roots. Tot op de dag van vandaag heeft de formatie enige wijzigingen ondergaan met het vertrek van René Heus (januari 2019) tot de komst van Freddy Visser achter de drums (per februari 2021). Begonnen werd met het spelen van voornamelijk traditionele blues(rock) covers om daarmee zo snel mogelijk het podium op te kunnen. Covers spelen we nog steeds, maar met een eigen sausje, een eigen identiteit. Daarnaast neemt eigen repertoire een steeds prominentere plaats in. CWG speelt op alle podia, zolang we onze apparatuur er op kwijt kunnen en er een publiek is dat van vette (power) bluesrock houdt. De band deelde het podium reeds met diverse buitenlandse acts en stond o.a. in het voorprogramma van Eric Sardinas. In februari 2011 is een live DVD opgenomen in het Blues Café te Apeldoorn, welke in oktober 2011 zijn release had. In 2015 is de eerste studio CD opgenomen, genaamd "Running with the Wolfpack" met voor de helft eigen werk en de andere helft covers van traditionele blues. Cd presentatie vond plaats in de Gigant in Apeldoorn in bijzijn van RTV-Apeldoorn die het concert hebben uitgezonden. Cry Wolf Gang is sindsdien regelmatig via radio en TV te beluisteren en te zien.

 

MUSICMAKER ARTICLE

In het veelgeprezen Nederlandse vakblad MusicMaker stond in de editie van mei 2012 een uitgebreid artikel over de Cry Wolf Gang (toen nog Cry Wolf Blues Band) en hun toenmalige repetitieruimte. De redactie van MusicMaker was daar een middag te gast en was aangenaam verrast door de no-nonsens houding, enthousiasme en humor van de band. Het gehele artikel lezen?