Biografie

BIOGRAFIE
“Powerblues TRIO”
Muziek & Invloeden

De band is te typeren als een stevige rockband met uitstapjes naar (traditionele) blues en southern rock. Wij noemen het Powerblues. Daarnaast zijn we niet vies van een traditionele blues of oude traditional. Bijvoorbeeld “Mercury Blues” (Douglas / Geddins 1948), waarbij het slidewerk de boventoon voert. Variatie dus, welke wordt aangepast aan het publiek. Belangrijke invloeden, herkenbaar in het (gitaar)geluid van de band, zijn blues- en rockgiganten als Rory Gallagher, Roy Buchanan, Johnny Winter en Popa Chubby. Ook de riffs van Jimmy Page (Led Zeppelin), het subtiele geluid van Paul Kossoff (the Free), de specifieke stijl van Eddie van Halen, melodieuze rock van Michael Schenker (o.a. UFO) en de typerende rhythm guitar techniek van Tommy Johnston (Doobie Brothers), hebben hun indruk achter gelaten in het gitaarspel van Hans. Met zulke voorbeelden is het logisch dat de band leunt op het gitaarwerk, dat een prominente plaats in het trio inneemt, alsmede een stevige en groovy bas/drum lijn. Feit is, dat we in onze huidige formatie behoorlijk steviger zijn gaan spelen. Zeker met de komst van Rob S achter de drums en Rob A achter de bas zijn we een rock/powerblues trio met subtiele uitstapjes…….

“NEVER CRY WOLF” ………is geen fabel

Het “plezier van het optreden”: hoewel de Engelse uitdrukking “to Cry Wolf” doet veronderstellen dat iemand met loze kreten de aandacht probeert te trekken, tracht de band het tegendeel te bewijzen door op het podium de beloftes waar te maken. Dus……..NEVER CRY WOLF !!.  Altijd 120% geven en “NEVER A DULL MOMENT”. CWG is een echte live band!!

Leeftijd (we zijn al wat senior….) speelt geen rol meer als de band de planken van het toneel onder zich voelt. Interactie met het publiek en vlammen, daar gaat het om. Dat maakt elk optreden tot een feest waarin we vaak flink te keer kunnen gaan. Al te gevoelige oren moeten daardoor wel eens een stapje achteruit doen maar de liefhebbers houden we bij de les.

“BACK TO THE BLUES-ROOTS”
Wapenfeiten

Cry Wolf Gang is eind 2008 opgericht onder de naam Cry Wolf Blues Band, door drie veteranen die terug wilden naar hun blues-roots. Tot op de dag van vandaag is de CWG nog steeds een trio, hoewel van de originele bezetting alleen Hans Morelis over is. De huidige bezetting is: Hans Morelis gitaar & vocals, Rob Schuurman drums, Rob Alink bas & backing vocals.

Hoewel begonnen als een band die voornamelijk covers van klassieke blues en rock speelde, is de band zich in de loop der jaren steeds meer toe gaan leggen op het spelen van eigen, door Hans geschreven, en door de band mede-gearrangeerd, werk. De huidige setlist bestaat momenteel voor 80 % uit eigen werk en 20% uit (classic)rock covers.

CWG speelt op alle podia, zolang we onze apparatuur er op kwijt kunnen en er een publiek is dat van vette power (blues)rock houdt. We voelen ons thuis op zowel festivals als de intieme “Grand Café `s.

De band deelde het podium reeds met diverse buitenlandse acts en stond o.a. in het voorprogramma van Eric Sardinas. In februari 2011 is een live DVD opgenomen in het Blues Café te Apeldoorn, welke in oktober 2011 zijn release had. In 2015 is de eerste studio CD opgenomen, genaamd “Running with the Wolfpack” met voor de helft eigen werk en de andere helft covers van traditionele blues. Cd presentatie vond plaats in de Gigant in Apeldoorn in bijzijn van RTV-Apeldoorn die het concert hebben uitgezonden. Cry Wolf Gang is sindsdien regelmatig via radio en TV te beluisteren en te zien.

Het leven na een stille periode

Na een gedwongen periode van rust en stilte die alle bands en musici tijdens de lockdown van de podia heeft gehouden, is de Cry Wolf Gang, in haar huidige formatie (sinds medio 2022), weer in topvorm om die podia plat te spelen. Want dat is wat wij muzikanten uiteraard het liefst doen………..rock till you drop!

 

Archief: 2015

 

Archief: 2015