Bosco

Bosco Streumer - Basgitaar / Backing Vocals

Ik ben geboren en getogen in Utrecht, waar ik al snel een liefde voor muziek ontwikkelde. Van school spijbelen als er ergens een festival was of ’s nachts stiekem via het dakraam het ouderlijk huis ontvluchten om één of andere bekende of minder bekende band in Utrecht of Amsterdam te gaan zien.

Mijn eerste eigen band was “Wich?” en we speelden veel nummers van “the Who” in Utrecht en omstreken. Met de band “the Seeds” had ik een heel creatieve periode. Drie keer per week oefenen, veel Nederlands en Engelstalig eigen werk; zowel akoestisch als elektrisch gitaarwerk, veel opnemen en een eigen stijl die we “soft symphony rock” noemden. Later volgden legio van lokaal tot semi-bekende bands.

Daarna volgde een lange periode waarin ik mij, vanwege andere bezigheden, niet met muziek bezig heb gehouden. Dit voelde altijd als onvolledig en liet een leegte achter. Toen ik na een drukke tijd als interim manager besloot het leven weer eens wat aangenamer te maken, kon het niet uitblijven dat ik weer in een band ging spelen. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen ik in 2007 werd gevraagd om de bas te komen hanteren in een formatie waaruit uiteindelijk in 2008 onze huidige Cry Wolf Gang is ontstaan. Sindsdien ben ik weer dagelijks met muziek bezig en heb de drive weer helemaal te pakken.

Muzikale invloeden: Het begon voor mij bij “de Stones”. Keith Richard, Mick Jagger en Bill Wyman waren mijn helden. Natuurlijk krijg je dan ook al snel wat met de “helden” van jouw helden, zoals Chuck Berry (ik weet nog steeds alle teksten uit m’n hoofd), Bo Didley, Muddy Waters en Howlin’ Wolf. Ook andere stromen zoals the Who, Police, U2, AC/DC, Walter Trout en Gary Moore waren/zijn belangrijk voor mij en binnen de grenzen van Nederland de “Earring”. Bassisten die belangrijk voor mij zijn: natuurlijk Jack Bruce en John Endwistle maar uiteraard ook Gerry McAvoy.