Rob Schuurman – Drums

.

Rob Schuurman – Drums

Ik kom niet echt uit een muzikaal gezin, maar kreeg de vrijheid en mogelijkheden om mij muzikaal te ontwikkelen. Tja, wanneer je beide oudere broers gitaar gaan spelen, dan heb ik als 11 jarige natuurlijk geen keus, drummen !. De eerste twee jaar heb ik van Peter Deiman drumles gehad.

Als autodidact heb ik zelf veel geleerd, door goed te luisteren en na te drummen. Op mijn zestiende verjaardag kreeg ik de ToTo IV LP van mijn broer, die ik helemaal grijs gedraaid en gedrumd heb. Dat was mijn eerste ervaring met de drumstijl van Jeff Porcaro, die mij enorm geïnspireerd heeft.

Hiermee leerde ik mijn eigen drumstijl ontwikkelen, door onderscheidend te drummen ten opzichte van veel andere goede drummers, namelijk de stijl van opbouwen, met volle overtuiging spelen èn de kunst van het weglaten.

Dankzij super gitarist en tevens mijn broer Jörgen, heb ik in verschillende bands met uiteenlopende muziekstijlen gespeeld. Van Funk, Soul, Fusion, Classic rock, Funk Rock, … tot stevige Rock. Al met al kan ik na zo’n veertig jaar best concluderen dat ik een veelzijdige drummer met stuwende Rock invloeden geworden ben.

In een Amsterdamse band met semi- en professionele muzikanten heb ik met de ‘harde hand’ veel geleerd! Dit was in het begin niet gemakkelijk, maar heb ik achteraf enorm gewaardeerd. Geen één nummer was hetzelfde, de zanger leidde de volgorde van de nummers en dirigeerde dus de hele band. Dan leer je wel luisteren waar het naar toe gaat of moet, met gevoel spelen en besef je wat de kick van echt muziek maken is.

Dit is dan ook de reden dat een coverband mij niet meer kan inspireren. Commerciële nummers en gevangen in extreem gedefinieerde volgordes.

Hoewel een aantal jaren niet actief te zijn geweest in bands, wordt mijn instelling en ervaring bij de band Cry Wolf Gang als meerwaarde gezien. Een Power Rock band met grotendeels eigen werk, waarin een ieder zijn eigen invulling aan de nummers kan en moet geven. Onderscheidend, door eigen werk met volle overtuiging.

Rob Schuurman